top of page
juli 2021-2.png
handtekening.jpg

Beste leden,

Het is momenteel nog januari en dan is het nog steeds gepast om aan alle mensen van goede wil, gelukwensen over te brengen. Bij deze wenst Team Jagersliga jullie oprecht een heel gelukkig en gezond 2022 toe. Moge het beste van 2021, het minste van 2022 zijn. Team Jagersliga zet zich ook dit jaar weer vol in om de jacht op een positieve manier in beeld te brengen met jeugdig enthousiasme en frisse, vernieuwende acties. In december werd Jagersliga ook officiële gesprekspartner op het gebied van jacht voor de Vlaamse Overheid.

 

Het is een torenhoog cliché en vroeger moest ik er altijd om lachen als mijn oma (waar ik enorm naar opkeek) het zei, maar het klopt wel als een bus. Elk jaar gaat alles precies sneller en sneller. De snelheid van verandering, veranderd ook. Mijn omaatje had volgens mij nochtans geen last van stress of een jachtig leven. Waarmee ik niet gezegd heb dat ze een gemakkelijk leven heeft gehad. Ze werd in 1907 geboren en heeft 2 wereldoorlogen meegemaakt. Toen haar zus in het kraambed kwam te overlijden, werd ze geacht te huwen met haar schoonbroer om voor haar nichtje te zorgen en toen ze al een stuk in de 80 was, verloor ze ook één van haar 3 zonen die uit het huwelijk met haar schoonbroer geboren werden. Dat was ook de periode dat ik bij haar op het zolderkamertje ging studeren. Als ik onverwacht voor een korte pauze naar beneden kwam, zag ik haar vaak haar tranen deppen omwille van dat stille verdriet.

Mijn omaatje was een hele dappere en positieve dame die ik nooit boos heb weten zijn. Het is nog een cliché maar zij was echt het allerliefste omaatje. Ik mis ze nog elke dag.

 

Dat alles sneller gaat, zal wel deels te maken hebben met het jachtige leven dat we meer en meer leiden. Elke dag een stortvloed aan berichten, e-mails en telefoons. Elke dag en om het even welk uur moet je bereikbaar zijn. Deadlines moeten gehaald worden en doelen bereikt.

Soms zou ik uit die mallemolen willen stappen. Al is het maar voor even. De gedachte om je helemaal om niets zorgen te moeten maken, lijkt me zalig. Om ergens te ontsnappen in een huisje bij een meertje en te genieten van de natuur moet fantastisch zijn. Al is het maar voor even.

Laat ons zo nu en dan alles eens vanuit een ander perspectief bekijken...

 

Met weidelijke groet, Kristof

Wat we de laatste maanden zoal gedaan hebben? KLIK HIER

bottom of page