top of page
juli 2021-2.png
Donker hout
shutterstock_1203969238 (1).jpg

Voorwoord

Beste vrienden,

Intussen is dit al onze 3de nieuwsbrief. Op zich, weinig spectaculair, maar als we even teruglopen in de tijd, dan stonden we een jaar geleden nog in de startblokken. Het opstarten van een volwaardige VZW zoals JLLC het voor ogen heeft, is geen alledaagse uitdaging. Er werden harde noten gekraakt, vele uren keihard gewerkt, ontelbare mails uitgewisseld en dit alles door een dozijn van vrijwilligers bij wie het hele jachtgebeuren en buitenleven nauw aan het hart ligt.

Fase I – Bekendmaking van de Jagersliga draait op volle toeren. Niet alleen het aantal leden is hier toonaangevend, maar ook de zichtbaarheid in onze omgeving. Zonder de immense steun van de ondertussen meer dan 1000 leden, zou dit niet mogelijk geweest zijn.  'Proud Member-JLLC', stickers op de wagen, Buffs, Beanies, Härkila fleeces, hesjes et petjes. Alles geborduurd met JLLC of ons intussen alom bekend logo, komen we stilaan overal tegen. Dat is het resultaat van hard (samen)werken en vertrouwen dat de leden ons schenken!

Uiteraard kan het niet blijven bij Fase I. Daarom zijn we nu volop aan het werk aan Fase II, namelijk het profileren en introduceren van de Jagersliga  bij de verschillende actoren die rechtstreeks of onrechtstreeks hun stempel drukken op de jacht, het natuurbeheer, het buitenleven en alles wat rondom onze passie draait. Ook dat is één van onze doelstellingen: de jacht uitleggen daar waar nodig.

Dit is hard labeur, met vallen en opstaan, maar er komt licht in de duisternis. We gaan niet vooruit lopen op de feiten,  maar de vooruitzichten zijn positief en dit geeft ons de energie om samen verder te werker aan een positieve toekomst.

Onze Regionale Teams zitten barstensvol goeie ideeën voor nieuwe projecten en zoeken daarom steeds naar helpende handen. Iedereen die op één of andere manier wil bijdragen tot de verdere ontwikkeling van de Jagersliga en wekelijks enkele uurtjes van zijn vrije tijd hieraan wil besteden, is dan ook meer dan welkom. Kijk even op The Team om de verantwoordelijken van de verschillende Teams te leren kennen of te contacteren.

 

Naast het organisatorisch vlak, denken we uiteraard ook aan de weidelijke jacht. Het jachtseizoen is intussen al begonnen,  en na het oogsten van vele gewassen, krijgen we stilaan beter zicht op wat de invloed geweest is van een uiterst nat 2021. Tellen, wikken en wegen is dan ook aan de orde, en dat is ook passie voor de jacht!

In naam van gans het Jagersliga-Team wens ik jullie een weidelijk jachtseizoen.

Met weidelijke groet, Eddy Chabert

Wat we de laatste maanden zoal gedaan hebben? KLIK HIER

bottom of page