top of page

Culinair september


Gegrilde wilde eend met geroosterde sinaasappel schijven.

Ingrediënten


4 wilde eendenborsten

2 appelsienen

8 blaadjes eikenbladsla

2 eetlepels pistachenoten

4 eetlepels honing

sap van 1 limoen

1 vanillestokje

5 cl sherry

1 mespuntje kardemon

1 dl notenolie

50 cl vruchtenazijn (framboos)

1 eetlepel sinaasappel confituur


Bereiding

1) Doe sherry en limoensap in klein pannetje met de open gesneden en uitgemergelde vanillestok en laat lichtjes opwarmen om de vanille smaak optimaal te bekomen .

2) Zet van vuur en meng de honing eronder met kardemon.

3) Pel de appelsienen en snij in schijven van ½ cm

4) Leg de schijven in de honing vanille mengsel.

5) Wrijf de eenden borsten in met “Vleesmarinade Elckerlijc “of andere kruiden olie. Dit mag enkele uurtjes vooraf.

6) Meng de confituur met azijn en olie samen met snuifje zout en enkele draaien van de pepermolen.

7) Kruid de eenden borsten met BBQ kruiden “Elckerlijc “ en grill ze op matige hitte boven de houtskool of elektrische grill 8) Af en toe ééns draaien zo’n 6 minuutjes. Het vlees moet nog roze zijn anders worden het taaie borstjes en dat is niet lekker .

9) Leg de gemarineerde sinaasappelschijven op de rooster en grill ze tot je een mooi rooster kleurtje krijgt (ong. 3 min.)

10) Schik de sla ondertussen op de borden en leg de geroosterde sinaasappel erop

11) Lepel er het overgebleven vanillemengsel over.

12) Besprenkel wat vinaigrette over de sla en leg de in schijfjes gesneden eenden borst in een waaiertje erboven op.

13) Afwerken met eventueel wat gehakte nougat.


Laat het smaken!

Peter de Clercq

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kramsvogel.

bottom of page