top of page
juli 2021-2.png
Donker hout
shutterstock_1203969238 (1).jpg

Beste vrienden,

Het seizoen toont de eerste tekenen van verandering. Het wordt kouder, natter, donkerder en langzaam laten de bomen hun bladeren vallen door een stevige herfstachtige bries. Voor ons als jagers het zaligste seizoen.

Het jachtseizoen draait ondertussen op volle toeren, ieder op zijn eigen manier maar met hetzelfde doel.

Anti-jachtorganisaties laten zich de laatste tijd weer opmerken (het is weer de tijd van het jaar) met flagrante beschuldigingen naar de jachtsector over uitzetten van patrijzen, fazanten, muntjakken tot het vergiftigen en zelf vermoorden van wolven. Laat u niet meeslepen in deze loze beschuldigingen, des te meer komt de jachtsector geloofwaardiger over. Laat ze maar, de publieke opinie zal oordelen.

Ondertussen doen de belangenverenigingen hun best om van deze zaligheid te kunnen blijven genieten. Samen dienen we naar oplossingen te zoeken om de hoge druk die van alle richtingen komt te laten zakken. Wij, de Jagersliga, zijn er om de belangen van de jagers te verdedigen, dit door samenwerkingen te creëren maar ook durven wij, door onze kritische kijk, publiekelijk en onderbouwd eens een stevige herfstachtige bries te laten waaien, door de werking van sommige organisaties aan de kaak te stellen. Jagers dienen zich aan de wet te houden zo ook deze organisaties.

De VOC’s, Natuurhulpcentra, Inbo, ANB, enz. zijn nodig in onze maatschappij en cultuurlandschappen, dit is mijn vaste overtuiging als dierenliefhebber, jager en natuurbeheerder. Het is geen utopie eens te luisteren naar elkanders doelstellingen, ik ben er van overtuigd dat we in grote lijnen dezelfde doelen na streven. Natuurlijk zijn er enkelingen die al wat bruggen verbrandt hebben, maar het is ons doel om een samenwerking op te zetten in plaats van te strijden tegen elkaar. Alle partijen worden hier beter van, maar met als grote winnaar, de biodiversiteit van “onze natuur”.

 

Met weidelijke groet, Geert Mertens

Wat we de laatste maanden zoal gedaan hebben? KLIK HIER

bottom of page