top of page
juli 2021-2.png
Donker hout
shutterstock_1203969238 (1).jpg

Voorwoord

“Laat ons gewoon zelf het heft in handen nemen!” waren de woorden die meer dan anderhalf jaar geleden hier in het landelijke Kaster de aanzet waren van de oprichting van een gloednieuwe jachtbelangenvereniging. Geen versplintering binnen de jachtsector, maar wel een nieuwe frisse wind die vooral op een constructieve manier samenwerkingen nastreeft en die jacht op een positieve en correcte manier uitlegt aan het brede publiek. Naast die communicatie is ook educatie naar zowel jagers en niet-jagers één van de stokpaardjes.

We leven in een tijd waarin de maatschappij heel snel evolueert. Ofwel blijven we als jager halsstarrig vasthouden aan conservatieve principes die onder druk van politiek en publieke opinie toch één na één verloren gaan, ofwel stellen we ons open, leggen we aan mensen uit wat jacht is, en kijken we waar we raakvlakken kunnen vinden. Ondanks alle tegenstellingen, streven we toch allemaal naar een betere biodiversiteit?

We hebben in het laatste anderhalf jaar ongelofelijk hard gewerkt om de nieuwe vereniging op poten te zetten. Tientallen online vergaderingen, honderden telefoontjes en duizenden berichten en mails. Statuten en intern reglement werden geschreven. De website werd online gezet en onze huisstijl vastgelegd. Folders, flyers, onze buff, beanie en Härkila-trui werden ge-lay-out en gedrukt. Het redactieteam werd samengesteld en verschillende acties werden uitgewerkt en aan de pers voorgesteld.

Ondanks het feit dat het gigantisch moeilijk was om aan ledenwerving te doen door de pandemie en alle beperkingen, bewijzen de ondertussen bijna 1000 leden en de vele hartverwarmende berichten die we ontvangen, dat we anderhalf jaar geleden wel degelijk de goede beslissing genomen hebben.

Als bestuur willen wij jullie dan ook heel erg bedanken voor het geloof en de steun. Ze betekenen echt heel veel voor ons en we blijven keihard verder werken.

Samen werken we aan een positieve toekomst!

Met weidelijke groet, Kristof Vandewoestijne

boom jagersliga.png

Welkom jachtfan!

 

Jacht is niet meer wat het geweest is. Gelukkig maar! Jacht is voor iedereen toegankelijk geworden en de jager loopt het hele jaar in zijn of haar revier rond. Hij of zij loopt de meeste tijd ook zonder wapen rond en geeft graag uitleg aan mensen. Jagers zijn bezig met fauna en flora, met een grotere biodiversiteit en met dierenwelzijn. Vandaar dat ook menig niet-jager ons volgt en lid is geworden.

Onze niet-jagende leden willen wij bij deze nog eens heel hartelijk bedanken voor hun steun en sympathie. Deze niet-jagers worden misschien wel jager of drijver of hebben interesse in nazoek- of hondenwerk. We kunnen jullie in contact brengen met jagers waar je een stukje wild kan van kopen of heb je zin om eens een dag mee te gaan op jacht, laat het weten. Kom ook eens langs op een meeting en leer jagers echt kennen. Ken je zelf mensen die niet jagen maar ook sympathie hebben voor de jacht? Vertel hen over onze vereniging en laat hen bij ons aansluiten. Iedereen die jacht genegen is, is belangrijk. Jager of niet!

Wij houden jullie op de correcte manier op de hoogte van wat jagers zoal doen in de natuur. Hebben jullie vragen of opmerkingen, neem contact met ons op!

Wat we de laatste paar maanden zoal gedaan hebben? Hieronder een kleine samenvatting van onze acties, wedstrijden, events,...

Klik op de foto's op meer te zien over elk van onze acties!  Ken je vrienden jagers of mensen die jacht-minded zijn?

Spreek hen aan over ons en breng hen met ons in contact.

Hoe meer leden, hoe sterker we staan en hoe meer gewicht we in de schaal kunnen leggen!

bottom of page